historie

 
Vrouwenkoor Phoenix: hoe het begon


In de jaren 70 bestond er in Brummen een christelijke gemengde zangvereniging KLOSOGELA (Komt Laat Ons Samen Onze God Een Loflied Aanheffen) o.l.v. mevrouw Van Willigen. Deze vereniging met heel wat zangjaren moest in 1975 helaas stoppen wegens te weinig leden. Het bestuur en de resterende leden besloten na enkele jaren nog eens te kijken of er weer animo was voor een zangkoor in Brummen.

De eigendommen van de vereniging zoals een piano, de kasgelden en muziek-stukken werden door het bestuur in beheer gehouden. Zou er na tien jaar geen belangstelling meer zijn voor een zangkoor, dan werden de bezittingen en gelden voor een goed doel bestemd.

In oktober 1982 belegden enkele voormalige bestuursleden een avond in Concordia. Iedereen die van zingen hield, werd uitgenodigd om te komen. Er kwamen 35 vrouwen en 1 man opdagen. Een gemengd koor zat er dus niet in maar de meeste vrouwen die er waren, reageerden heel enthousiast en wilden wel met een algemeen neutraal vrouwenkoor starten.

Phoenix: vogel uit de as herrezen

De maanden daarna ging een voorlopig bestuur aan de slag en zo werd de eerste repetitieavond gehouden op 10 januari 1983 in de aula van de voormalige Braamstruik Mavo in Brummen.
Later is er door een van de leden de naam PHOENIX bedacht. Vanuit de Griekse mythologie betekent dit: 'de vogel die uit as is herrezen'. Dus een nieuwe naam met een mooie verwijzing naar het vorige koor (zie ook het logo van ons koor).

Archieffoto's Vrouwenkoor Phoenix

Inmiddels heeft het koor al een grote, mooie geschiedenis achter zich. Een kleine greep uit onze archieffoto's:

5-jarig bestaan 
Concert in de RK-kerk te Brummen, voorjaar 1988. We hadden hier voor het eerst onze nieuwe zangkleding aan. Op de achtergrond het wandkleed van de Phoenix-vogel, gemaakt door enkele leden van ons koor.

 

 

 
10-jarig bestaan
Concert in de Oude Kerk  te Brummen, 1993.

 

                

 
 

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan .

  

 

                

 

 

Zes jubilerende vrouwen bij het 25-jarige jubileumfeest in 2008. (meer foto's)

 

 

 

 

 

 


Jubileumconcert tijdens het 30-jarig bestaan in 2013 (voor meer foto's...)

 

 

 

 

 

 

Het koor gaf een prachtig jubileumconcert tijdens het 35-jarig bestaan in 2018. Vier leden van het eerste uur zongen mee: Henny Bannink, Edith Saint Yves, Marjan Kulman en Wicha ter Maat. Meer foto's...

 

 

 

 

 

 

 Website laten maken door: Best4u Group B.V.